.

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΤΑΡΑΤΣΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΣΤΗ ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΡΑΤΣΑΣ ΣΑΣ

1. Ελέγξτε τις ρύσεις της ταράτσας.Εάν είναι καλές και δεν κρατάει νερά δεν χρειάζεται η στεγανοποίηση που θα γίνει να περιλαμβάνει οποιουδήποτε τύπου μπετό.

2. Εάν δεν είναι καλές αποφύγετε το ελαφρομπετόν[ή αφρομπετό]. Προτιμήστε το Perlobeton ή την τσιμεντοκονία.

4.Ο καθαρισμός της ταράτσας πρίν την εφαρμογή είναι κεφαλαιώδους σημασίας.

5. Επιλέξτε το κατάλληλο υλικό στεγανοποίησης για την ταράτσα σας με γνώμονα την παλαιότητά της,την χρήση και την τοποθεσία της.

6. Επιλέξτε με προσοχή το συνεργείο που θα το εφαρμόσει.

7. Μιά σωστή στεγάνωση θα προστατεύσει το σπίτι σας,αντιθέτως μιά κακή θα πολλαπλασιάσει τα προβλήματα .

8.Τα περισσότερα υλικά στεγανοποίησης έχουν περιορισμένη βατότητα.

9. Στα ασφαλτόπανα η κόλληση πρέπει να είναι ολική,όσο για τα επαλειφόμενα ο κατασκευαστής καθορίζει τα kgr/m2 που πρέπει να καταναλωθούν.

10. Άφησα για το τέλος το θέμα ΄΄εγγύηση,,. Διαβάζω για εγγυήσεις εφ' όρου ζωής [και πέραν αυτής εάν επιμείνετε]. Παραμύθια, κάντε χρήση της τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας που παράγει το υλικό που σας προτείνουν για να μάθετε την αλήθεια.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ ΡΥΣΕΩΝ

Θα παρακαλούσα να με βοηθήσετε να καταλάβω τη διαφορά μεταξύ του περλομπετού και του αφρομπετού. Η ταράτσα που θα μονωθεί είναι στη Σάμο και εκτός των άλλων χρειάζεται ρύσεις. Ποιό να διαλέξω γιατί από δύο συνεργεία πού έχω καλέσει έχω ακούσει διαφορετικά πράγματα. Ευχαριστώ.

Απάντηση

Η Στεγανομονωτική γιά τα γεμίσματα χρησιμοποιεί το PerlobetonS. Αποτελεί τον πιό αξιόπιστο τρόπο και αυτό γιατί έχει σταθερή ποιότητα, ξεκάθαρες οδηγίες παρασκευής,και τεχνική υποστήριξη είτε μέσω τηλεφώνου είτε επί τόπου κατά την διαδικασία εφαρμογής σε αντίθεση με το αφρομπετό το οποίο έχω δει σε πολλές μονώσεις να έχει αστοχήσει επειδή ο καθένας το παρασκευάζει με το δικό του τρόπο. Το Perlobeton S είναι ακριβότερο από το αφρομπετό,είναι όμως τελική στρώση πού πάνω της μπορούν να κολληθούν απευθείας πλακάκια, ενώ στό αφρομπετό θα πρέπει να υπολογίσετε το κόστος της τσιμεντοκονίας που θα ρίξετε από πάνω προκειμένου να βάλετε πλακίδια.

ΑΣΦΑΛΤΟΠΑΝΑ

Οι ασφαλτικές μεμβράνες ή αλλιώς ασφαλτόπανα είναι ένας πολύ διαδεδομένος τρόπος στεγάνωσης. Πρόκειται για προκατασκευασμένα φύλλα από ασφαλτικό συνθετικό, οπλισμένο με πολυεστέρα, υαλόπλεγμα και τελική επιφάνεια ψηφίδας, αλουμινίου ή άλλων υλικών. Το σύνηθες μέγεθος τους είναι 1m πλάτος και 10m μήκος και το βάρος τους από 3 κιλά ανά τετρ. μέτρο έως 6 κιλά. Η τοποθέτηση τους γίνεται με φλόγιστρο. Μεγάλη προσοχή πρέπει να δείξουμε στην εφαρμογή. Κανένα ασφαλτόπανο δεν θα κάνει στεγάνωση,  εάν δεν προηγηθεί σωστός καθαρισμός της ταράτσας, επάλυψη με ασφαλτόκολλα όλης της επιφάνειας και ολικό κόλλημα τού ασφαλτόπανου από έμπειρο τεχνίτη. Εάν είναι πλημελώς κολλημένο ή μόνο στίς ενώσεις δεν είναι τίποτα παραπάνω από μιά σακούλα, πού με τήν παραμικρή τρύπα θα γεμίσει νερό. Ακόμα ένα λάθος είναι η αντικατάσταση του κολλήματος στα ''σοβατεπί'' με μηχανική στερέωση.

XΥΤΕΣ ΠΟΛΥΟΥΡΕΘΑΝΙΚΕΣ ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ

Τα τελευταία χρόνια, οι πολυουρεθανικές μεμβράνες κερδίζουν έδαφος έναντι των ασφαλτοπάνων στη στεγάνωση δωμάτων. Είναι στεγανωτικά ενός συστατικού, τα οποία εφαρμόζονται με ρολό ή ψεκασμό. Προτερήματα τους είναι η έλλειψη ενώσεων, ο μεγάλος προσδοκόμενος χρόνος ζωής τους και η πολύ καλή βατότητα τους. Εμείς χρησιμοποιούμε το Hyperdesmo LV, ειδικά σε στεγανώσεις πού μένουν εκτεθειμένες, με πολύ καλά αποτελέσματα. Πολλές φορές όμως έχουμε επισκευάσει δώματα στα οποία έχει αστοχήσει η πολυορεθανική μεμβράνη, επειδή κάποιοι την έχουν εφαρμόσει σαν ...μπογιά. Επιλέξτε σοβαρό συνεργείο, για μη πληρώσετε 2φορές την λογική του ''εύκολο είναι, το κάνουμε και αυτό''.

Copyright © Στεγανομονωτική

Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδειά μας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση,
δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αντιγραφή με μηχανικό ή άλλο τρόπο, με επεξεργασία
ή χωρίς, του περιεχομένου του website και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό.

Power and Design Best Quality Design