.

Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

 Η συμπύκνωση υδρατμών είναι ένα πρόβλημα πού αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια. Μούχλα στα ταβάνια και στους τοίχους. Τα τζάμια νοτίζουν. Τα ρούχα στις ντουλάπες καταστρέφονται. Μέσα στο σπίτι υπάρχει μία αίσθηση μυρωδιάς και υγρασίας. Το πρόβλημα αυτό δημιουργείται τους κρύους μήνες. Η συμπύκνωση υδρατμών γίνεται όταν οι εσωτερικές επιφάνειες των τοίχων και των ταβανιών είναι κρύες ενώ εμείς θερμαίνουμε το σπίτι. Η εσωτερική υγρασία αυτών των σπιτιών είναι από πολύ υψηλή ως ανθυγιεινή. H λύση είναι η εξωτερική θερμομόνωση του σπιτιού έπειτα από έλεγχο με θερμοκάμερα ώστε να δούμε ποιά σημεία είναι αμόνωτα. Ετσι θα  απολαμβάνουμε το σπίτι μας χωρίς μούχλες και μυρωδιές, δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό το χειμώνα.

ΟΡΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

Γενικά ως θερμομόνωση στις κτιριακές κατασκευές ορίζεται το σύνολο των κατασκευαστικών μέτρων τα οποία λαμβάνονται για την μείωση της μεταδόσεως θερμότητας είτε μεταξύ των εσωτερικών χώρων του κτιρίου και της ατμόσφαιρας είτε μεταξύ εσωτερικών χώρων του κτιρίου διαφορετικής θερμοκρασίας.

μούχλα στους τοίχους

Μένω στον 3ο οροφο μιάς 5οροφής πολυκατοικίας και έχω πρόβλημα μούχλας στους τοίχους. Υπάρχει τρόπος να λύσω οριστικά το πρόβλημα γιατί έχω προσπαθήσει χρησιμοποιώντας ειδικές μπογιές χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Απάντηση

Το πρόβλημα που μου περιγράφετε οφείλεται στην έλλειψη ή πλημμελή θερμομόνωση των τοίχων.Μια επίσκεψη ενός τεχνικού με θερμική κάμερα θα αποκαλύψει ποιοι τοίχοι έχουν πρόβλημα, το οποίο στην συνέχεια θα λύσετε με εξωτερική θερμομόνωση. Υπάρχουν πολλά συστήματα στην αγορά. Αυτό που χρησιμοποιούμε εμείς είναι το kelyfos της Polykem. Δύο ήταν οι λόγοι που μας ώθησαν πριν αρκετά χρόνια στο πρώτο έργο να εφαρμόσουμε το kelyfos. O πρώτος είναι ότι οι θερμομονωτικές πλάκες που χρησιμοποιούνται στο σύστημα είναι της γνωστής σε όλους σας DOW ενώ οι κόλλες και οι σοβάδες της ΙSOMAT. Δεύτερος ότι η Polykem πιστοποίησε τα συνεργεία που προτείνει. Αυτό σημαίνει ότι η εγγύηση που δίνεται στο τέλος κάθε εφαρμογής καλύπτει και την εργασία και τα υλικά,πράγμα πολύ σημαντικό και για τον πελάτη αλλά και για το συνεργείο εφαρμογής.Σήμερα μετά από δεκάδες μικρά και μεγάλα έργα, αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι ένα πλήρες σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης, παρέχει όλα τα ειδικά τεμάχια που χρειάζονται ώστε να μην καταφεύγουμε σε πατέντες και όπως πολλοί πελάτες μου λένε μετά την εφαρμογή ''Φίλιππα είναι σαν να αλλάξαμε σπίτι''.
Δείτε τις εφαρμογές

Copyright © Στεγανομονωτική

Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδειά μας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση,
δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αντιγραφή με μηχανικό ή άλλο τρόπο, με επεξεργασία
ή χωρίς, του περιεχομένου του website και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό.

Power and Design Best Quality Design