.

ΣΤΕΓΑΝΩΣΗ ΤΟΙΧΙΩΝ

Η πρώτη επαφή ενός μονωτή με ένα κτίριο είναι όταν τον καλούν να μονώσει τα τοιχία του υπογείου. Πολλοί έχουν υποβαθμίσει τη σπουδαιότητα αυτής της μόνωσης έναντι π.χ της μόνωσης του δώματος (γι αυτό και την αναθέτουν στον εργολάβο του μπετόν). Κάνουν λάθος αν σκεφτείτε ότι: α) πρόκειται για τη βάση της οικοδομής β) μετά την επιχωμάτωση δεν υπάρχει πρόσβαση γ) τα υπόγεια στις σύγχρονες κατασκευές είναι λειτουργικοί χώροι. Ο πιο διαδεδομένος και αποτελεσματικός τρόπος στεγάνωσης των τοιχίων είναι τα τσιμεντοειδή στεγανωτικά. Όπως έχω γράψει και σε άλλα άρθρα για επαλειφόμενα υλικά,δεν τα εφαρμόζουμε σαν ...μπογιά. Το υπόστρωμα πρέπει να έχει επεξεργαστεί κατάλληλα και κατά την εφαρμογή να τηρηθούν συγκεκριμένοι κανόνες στην διαβροχή, τις αναλογίες, την ποσότητα υλικού ανά τετρ.μέτρο αλλά και να διαθέτουμε τα κατάλληλα εργαλεία. Η στεγάνωση μπορεί να γίνει είτε από την έξω πλευρά είτε από μέσα, αν για κάποιο λόγο δεν γίνεται από έξω. Υπάρχουν υλικά που τα καταφέρνουν περίφημα και από τις δύο πλευρές. Εμείς χρησιμοποιούμε το TAMOSEAL της TAMMS κατασκευασμένο στις ΗΠΑ. Aναφέρω τα υλικά που προτείνουμε, γιατί τα έχουμε επιλέξει με γνώμονα την ποιότητα τους και όχι λόγω κάποιας προσφοράς της αγοράς.
Δείτε τις εφαρμογές. http://www.steganomonotiki.gr/index.php/toixion-ypogeion

Νίκος Χριστάκης

Καλησπέρα. Βρήκα άκρως ενδιαφέρουσα την ιστοσελίδα σας. Το ερώτημά μου είναι: Σε υπόγειο χώρο, που το τοιχείο είναι κτισμένο από σκυρόδεμα σε ύψος 1,60 από το πάτωμα του υπογείου και το υπόλοιπο από διπλή τοιχοποιία με ενδιάμεση μόνωση από απλό φελιζόλ 7 cm, ο οποίος πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως χώρος κύριας κατοικίας (το μπάζωμα θα είναι στο 1,50 μ.), τι είδους μόνωση (θερμομόνωση και υγρομόνωση) είναι η καταλληλότερη και με ποιά σειρά τοποθετούνται.

Απάντηση

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πρόθεση μου είναι η ιστοσελίδα να είναι χρηστική χωρίς περιττές πληροφορίες και υπερβολές. Τώρα στην ερώτησή σας η απάντηση είναι η εξής: Στο τοιχίο πρέπει να γίνει στεγάνωση. Θα σας πρότεινα το τσιμεντοειδές TAMOSEAL.Θερμομόνωση θα κάνετε στο κομμάτι του τοιχίου που είναι πάνω από την επιχωμάτωση καθώς και στην διπλή τοιχοποιία. Η πρόταση μου είναι η εξωτερική θερμομόνωση Kelyfos με DOW Χenergy 5cm. Πριν το χρωματισμό της επιφάνειας οι πρώτοι 15πόντοι από το χώμα να περαστούν με το HYPERDESMO LV

Copyright © Στεγανομονωτική

Απαγορεύεται, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη άδειά μας, η οποιαδήποτε χρήση, εκμετάλλευση,
δημοσίευση, αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, αντιγραφή με μηχανικό ή άλλο τρόπο, με επεξεργασία
ή χωρίς, του περιεχομένου του website και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό.

Power and Design Best Quality Design